sobota 26. března 2011

Procházka po okolí

V sobotu jsme se rozhodli jenom trošku projít po okolí. Ovšem místní okolí je moc pěkné. Bydlíme u lesa, za lesem začíná jelení obora Dyrehaven, blízko jsou všelijaké rybníčky a parky a vůbec je vždycky kam jít. Tentokrát jsme se prošli po kousku Dyrehavenu a zpět jsme zvolili cestu rezidenční čtvrtí komuny Gentofte, která se jmenuje Ordrup, a sousedí s Jægersborgem, kde bydlíme my. 

Tady bude cesta. Nejspíš cyklostezka.

Původně jsem si myslel, že vyfotím nějaké rozkvetlé kytičky, ale ty se stále nacházejí jen v květinářstvích. Venku sice svítilo sluníčko, ale teplota byla 4 °C.

Zatím nic nekvete, tak aspoň trošku té zeleně.

V oboře Dyrehaven byla spousta lidí. Na procházce jich ale byla menšina. Většina běžela nebo jela na koni. Viděli jsme běžce i v důchodovém věku a jednoho pána, kterému bylo tak 75 a taky se snažil běžet. Patří mu náš respekt.

Vstříc hnědým světlým zítřkům.

V oboře byla spousta pokácených stromů.

Šťastná třináctka? Na téhle cestě spíšpokakané štěstí.

My jsme si místo běhu vybrali sport „kličkování mezi koňským trusem“. Cesty byly doslova obsypané. Vůbec jízda na koních a ponících je tady nesmírně oblíbená a jezdců jsme potkali dost. Tedy převážně menších dětí na ponících, kteří se u našeho jižního vchodu do Dyrehavenu dají půjčit. Adélce by určitě stačil :-)

Tahle cesta vede do školy.

Svítí, ale neohřeje.

Takhle to vypadá v našem bydlišti.

Žádné komentáře:

Okomentovat