úterý 24. května 2011

Příprava na grilování

Tak jsme s Adélkou přemýšleli, co tady budeme o víkendech dělat. Památky máme tak nějak projeté, jet někam dvě hodiny se nám nechce (respektive nechceme platit benzín a mosty – jsme na ostrově), takže jsme vymysleli, že zkusíme grilovat. Koneckonců je to oblíbená zábava Dánů, vyrazit s grilem někam do parku nebo na pláž.

A protože Erasmus stipendium příliš připomíná žebrotu, zakoupili jsme přenosný gril na uhlí/brikety na britském Amazonu, který do Dánska posílá zdarma. Gril stál 600 Kč, což není na místní poměry moc a navíc máme naději, že si ho i přivezeme domů. Pravda, na Tescogril za 159 Kč to nemá…. 

Dneska jsem vyzvídal, kde je tady řezník, protože správně odleželý ribeye v Nettu nemají. Tam mají akorát špatně odleželé kuřecí. Dále jsme se stavili v Ikea a zakoupili hasicí deku. Ne, neplánujeme po sobě házet žhavé uhlíky, ale je dobré pod gril něco dát a neničit trávu a pak ho také mít do čeho zabalit, protože představa igelitky a teplého grilu se mi vůbec nelíbí. 

Pokud neznáte hasicí deku, pak vězte, že se jedná o hustou tkaninu, obvykle ze skelných vláken, kterou je možné udusit požár. Takže kromě podložky pod gril se nám třeba bude ještě někdy hodit. Hasicí deka má oproti hasicímu přístroji tu výhodu, že se nerozbije, neudělá binec (jaký dělají třeba práškové hasičáky), dá se použít i na člověka (narozdíl od sněhových hasičáků) a stojí v Ikea jen 179 Kč, zde o něco málo víc. Já jsem navíc byl na požárním cvičení, tak vím, jak se s dekou zachází (ale není to nic těžkého). Gril by měl dorazit příští týden, tenhle víkend tedy ještě grilovat nebudeme. Oba se už ale moc těšíme na pěkný steak a nějaké klobásky od řezníka.

Žádné komentáře:

Okomentovat