sobota 21. května 2011

Charlottenlund

V okolí Kodaně jsme už viděli asi všechno, co jsme vidět chtěli. Kam tedy zajít na víkendovou procházku? Tentokrát jsme vyrazili na kolech do Charlottenlundu, kde je na jednom místě moře/pláž, Danmarks Akvarium a zámeček s parkem. Tedy 3 v 1.

Do akvária jsme si minule koupili celoroční vstupenku, tak proč tam nezajít. Nic nového jsme tedy neviděli, ale na rybičky se vydržíme dívat dlouho, takže jsme zase rádi zašli.

Akvárko v mlžném oparu.

Alí Gátor se slunil pod infralampou.

Tahle rybička má dva stavy: Složeno …

… a rozloženo.

Pruhovaná skorozlatá rybka.

Kuk do objektivu!

Perutýn byl hodně rychlý.

A pomalá želvička.

Pak jsme se prošli po pláži. Dánů vyrazilo na pláž docela dost. Zejména za účelem opalování se a piknikování/grilování, ačkoli to druhé jest zapovězeno. To ale nikomu nevadí. Stejně tak po pláži jezdili cyklisti, neboť pro ně žádné zákazy jízdy na kole neplatí.

Pláž. Většina lidí se slunila vzadu, ale hezčí to bylo odsud.

Lodí byla na Øresundu spousta.

Soukromé molo.

Pobřežní baterie. Vzadu, uvnitř bývalé pevnosti, je dnes kemp.

Park u pláže.

Ve vodě jsme viděli asi tři lidi. A jednu malou holčičku jsem viděl smočit vodu po kotníky a rychle utéct. Přesto bylo o něco tepleji než když tady byl Michal s Martinou a chtěli se koupat. Tentokrát by se mohli vykoupat, aniž by si museli vysekat díru do ledu. Dnes měla voda příjemných 10 °C.

Zámeček Charlottenlund jsme si už jenom obešli a udělali fotku na podobném místě jako když jsme tam byli poprvé, na podzim. Akorát to není úplně přesně stejné místo, protože jsem si sice vzal stativ, ale zapomněl jsem takové to rychloupínací udělátko, co se nasazuje na foťák. Takže mi byl stativ k ničemu.

Zámeček Charlottenlund. Zezadu.

My dva u zámečku Charlottenlund. Zepředu.

Fotky z Charlottenlundu můžete porovnat s těmi, které jsme pořídili na podzim. Tehdy to tam vypadalo o dost jinak, hlavně u moře. http://dtulyngby.blogspot.com/2010/10/nedelni-vylet.html

2 komentáře:

  1. Nejvíce se mi líbil aligátor jménem Alí Gátor :) a pobřežní baterie. Pěkný výlet.

    OdpovědětVymazat
  2. Baterii jsem chtěl vyfotit z jiného úhlu, ale takhle jsem skryl opalující se lidi těsně pod ní. Pak tam mají ještě jednu baterii, která je natřená na bílo a slouží jako dětská prolejzka. Mají to tam pěkné, ale i na Rujáně bude tepleji.

    OdpovědětVymazat