sobota 15. ledna 2011

Bernstorff Slotshave podruhé

Už v říjnu 2010 jsme navštívili park Bernstorff, který máme od bydliště dvacet minut chůze. Dnes jsme si udělali krátkou vycházku a znovu park navštívili. Krátkou vycházku proto, že je stále kolem nuly a chodníky jsou na mnoha místech pokryté vrstvou ledu. Ve vzduchu se vznášela lehká mlha, fotky jsou proto takové nekontrastní.

Stejně jako při naší první návštěvě, i tentokrát byla všude spousta pejskařů. K nim se přidalo ještě hodně joggistů. My jsme se cítili trochu divně, protože jsme ani neběželi, ani jsme neměli psa. Navrhl jsem tedy, že Adélka bude štěkat a já vrtět ocáskem, abychom lépe zapadli.

Říká se, že pes, který štěká, nekouše. To samozřejmě neříká nic o tom, co dělá pes, který neštěká. Tady platilo, že nikdo neštěká ani nekouše. A to všichni psi kromě jednoho byli volně bez vodítka nebo náhubku. Volně pobíhali po parku a hráli si. Vypadalo to na pěknou idylku, ale třeba je to jenom obrana proti muslimům, aby do parku nelezli.

U Švédské vily jsme potkali pejska, který si nesl klacíček asi dvoumetrové délky :-) Vyfotit jsem ho nestihl. Zato jsem vyfotil Švédskou vilu. Bohužel přes zimu zavřenou, protože nemá izolaci a nevyplatí se v ní topit. Alespoň tak to hlásal papír na dveřích.

Pomník v mlze.

Pejskaři v dáli.

Zamrzlý potůček.

Neoklasicistní zámeček Bernstorff za stromy.

Švédská vila, bohužel zavřená.

Adélce můžete pochválit novou bundu v komentářích!

Na kole nebo na koni. S chodci se v Dánsku moc nepočítá.

2 komentáře:

  1. Doposud jsem znal pouze zelenou ještěrku Iguanu.( viděli jsme jí z mámou na Mauriciu).
    Nyní již vím, že existuje i mnohem roztomilejší červená :).
    Pěkná holka musí mít i pěknou značkovou bundu - Adélko, moc Ti sluší !!

    OdpovědětVymazat
  2. Jakube, pokud je to určeno jen pro jízdu na kole nebo na koni - máš možnost nést Adélku na koni, tak jako se nosí malé děti za krkem.
    Když už Tě má Adélka na krku, tak jí můžeš mít Ty zase za krkem :)

    OdpovědětVymazat