neděle 9. ledna 2011

Zpět (do Dánska!)

Tak jsme opět v zemi, kde je podle jistého anglického dramatika něco shnilého. Po našem příjezdu jsme zjistili, že přesnější výraz je „něco plesnivého“. Konkrétně lednička (přestože byla prázdná). Ale zbytek zůstal tak, jak jsme ho před naším odjezdem zanechali.

Cesta byla tentokrát o dost lepší než naše cesta zpět před Vánoci. Hlavně proto, že bylo 6 nad nulou a cestu tak komplikovaly jen občasné potůčky tajícího sněhu. Samozřejmě jsme jeli pomaleji, po mrazech zůstaly na silnicích pěkné výtluky a v některých částech Čech spíše zůstala po zimě část silnice v jednom velkém výtluku.

Na německé dálnici byla zase spousta omezení s dodatkovou tabulkou „Straßenschäden“. To, co ale Němci považují za výtluky, my považujeme za pěknou silnici. Na dálnici jsme našli jenom takové malé zapláclé dírky. Místa, kde jich asi bylo hodně, byla vyfrézovaná a opravená. Na Dánské dálnici rovněž. A myslím, že se těžko můžeme vymlouvat na horší zimní podmínky. Pokud rozhodují hlavně cykly mrznutí-tání a hustota dopravy, myslím si, že Němci jsou na tom podobně a Dánové možná ještě hůř.

Na Německé benzínce jsme si dali currywurst, a jelikož jsem očekával nějakého mrňouse, raději jsem objednal dvojitý. To jsem ale netušil, že dostaneme dva macky velikosti policejních pendreků. No, snědli jsme něco přes půlku, ale dál už to nešlo.

Na trajektu Prins Joachim, který jakoby z oka vypadl Kronprinci Frederikovi (to jsou dva trajekty, které fungují na trase Rostock-Gedser), jsme si akorát koupili Hariba, kterých teď máme nějaké 4 kilogramy.

I cesta po Dánsku probíhala dobře, akorát jsem opět začal nadávat na neuvěřitelně pitomé dánské nájezdy na dálnici a fakt, že občas znenadání a bez jakéhokoli upozornění zmizí nějaký jízdní pruh. A to je zatím vše, nic extra zajímavého se nám totiž po cestě nepřihodilo a musím říct, že jsme za to rádi.

1 komentář:

  1. Opravené výtluky v Německu a v Dánsku jsou zřejmě proto, že tam dají 3 miliardy na opravu, kdežto u nás na předraženou zakázku tak, aby ODS měla ve žlabu ( nejen ODS)

    OdpovědětVymazat