sobota 22. ledna 2011

Lyngby Kirke

V sobotu máme padla. Dlouho jsme spali a rozhodli jsme se být trochu jako židi a odpočívat. K tomu jsme ještě vyrazili do synagogy. Tedy synagogu jsme nemohli najít, takže jsme využili protestantskou Lyngby Kirke, koneckonců bůh je maximálně jeden. Lyngby Kirke je nejstarší budova komuny Lyngby-Taarbæk. Pochází z 12. století, ale v 15. století byla přestavěná v gotickém slohu v němž stojí dodnes.

Jedna z mnoha cestiček ke kostelu.

Lyngby Kirke.

Její okolí vypadá velice pěkně a upraveně. Je to vlastně hřbitovní kopeček, na kterém ční samotný kostel. Z vrchu je slušný výhled do okolí.

Pohled zezdola za šera.

Po Lyngby Kirke jsme zamířili do chrámu konzumu, obchoďáku Magasin, pro další samozavlažovací květináč na petržel. Je super, že i tady se dají sehnat bylinky v květináči a můžeme tak vařit z čerstvého. Jinak se tady po večerech kromě hospod nikam moc jít nedá. Muzea i obchody zavírají ve čtyři, maximálně v pět. Když se probudíte v jednu, stíhá se to špatně…

2 komentáře:

  1. Pěkný kostelík.
    My máme taky kostelík na hřbitovním kopečku, je sice ze 13 století, ale vypadá stále stejně jako po vykradení před 50 lety.
    Hlavně že jste si odpočinuli.
    Já zasázel kočkám trávu do hrnku - aby si mohli čistit žaludek.
    Jsou tam taky v oblibě kočky ? Myslím v OBLIBĚ ne v oblibě jako si to myslí Alf...

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, kostelík je "v cajku". On se taky dost využívá, jsou tam bohoslužby a jiné akce (v Dánštině, tak přesně nevíme, jaké). Je to trochu odlišné, protože tady kážou i ženy, jsou to protestanti, takže duchovní sbor kostela je tady půl na půl.

    Kočky jsme tady moc neviděli. Psů je tady hodně, jenomže ono to není moc vidět, jestli má doma někdo kočku, zatímco pejskařů na procházce se dá potkat dost. Každopádně tady žádné volné bezprizorní zvířectvo nepobíhá.

    OdpovědětVymazat