středa 16. února 2011

Jack of no trades

Čínský student Jack (alespoň tak mu všichni říkají) se dneska ptal, v jaké sušárně může sušit éter (diethylether). Naštěstí mu německý student Oliver odvětil, že v žádné. Nechybělo mnoho a naše budova 207 se stěhovala do Švédska. Kromě toho vypustil přes noc čtvrtku flašky argonu. Prostě ohulil ventil průtokoměru na max. Tři litry argonu za minutu do dvoulitrové aparatury. A to nemluvím o tom, že nechal PBI membránu napuštěnou kyselinou fosforečnou jen tak na stole v kyselinové louži. Na náš nátlak to uklidil, ale vyžraná bílá skvrna velikosti padesáti mexických dolarů na stole zůstala.

Dále jsem se dozvěděl, že Oluf našel rotační diskovou elektrodu. Tu rotační diskovou elektrodu, kterou si chtěli koupit, ale neměli na ní peníze. Tak ji prostě někde našli. Ano, tady je běžné, že nejrůznější vybavení je poschovávané někde po skříňkách a šuplících a nikdo neví, že tam je. Pro představu: Rotátor (je potřeba jeden) stojí 5000 dolarů a každá elektroda 700–1500 dolarů dle provedení (je potřeba obvykle několik).

A ještě jedna věc: U oběda se nějak stočila řeč na pečení. Já jsem zažertoval, že kdybychom pekli koláč v laborce, mohli bychom do něj dát ty vitamíny, co mají dole ve skladu chemikálií. Udělali bychom takový zdravý dort. Na to mi s vážnou tváří řekli, že tohle je v Dánsku nelegální™. Ne péct v laboratoři (i když to asi taky), ale přidávat vitamíny do jídla. To se tady nesmí. To prý proto, aby pak výrobci nedělali bonbóny s vitamíny a rodiče je dětem nekupovali jako „zdravou výživu“. Dánská vláda má prostě své občany za bandu retardů. No, někdy si říkám, že to dánská vláda vidí docela realisticky.

Moje práce zatím pokračuje zdárně, to aby to nevypadalo, že si tady jenom stěžuju. Akorát když jde práce dobře, tak to není nic moc zajímavého, o čem by se dalo psát :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat