neděle 10. října 2010

Nedělní výlet

Nedělní odpoledne jsme se rozhodli strávit procházkou a trochu fotit. Cílem bylo pobřeží s malým přístavem a cestou ještě zámeček Charlottenlund, který je od moře co by kamenem dohodil a zbytek na kole dojel.

Startovací bod. V pozadí dům, kde bydlíme, v popředí místní rybníček s lekníny.
Zjistili jsme, že chůze zde není příliš populární. Provozují ji prakticky jen pejskaři a maminky s kočárky. Zbytek se věnuje joggingu, jízdě na kole či kolečkových bruslích nebo se přepravuje autem. My jsme ale vyrazili pěšmo.

Místní architektura.
Cesta vedla přes městské centrum, kde jsme v pátek nakupovali. Právě v takovýchto centrech se dá narazit na moderní LED semafory, které chodcům odpočítávají, kolik zbývá do zelené, nebo za jak dlouho bude červená.

Ještě 9 sekund a pak bude zelená.
Po městském centru jsme dorazili do zámečku Charlottenlund, který je obklopený parkem, a kde jsme potkali několik chodců (obvykle pejskařů).

Zámeček Charlottenlund.
Zámecký park.
Obelisk v parku.
Stativ jsem nebral nadarmo.
Baráček u zámku. Součást místního akvária.
Poté jsme se vydali k přístavu, který začíná prakticky ihned za zámeckým parkem. A kolem něhož byla mlha tak hustá, že by se dala krájet. Ta změna z podzimního slunného odpoledne do oparem zahaleného přístavu se nedá popsat slovy.

Mlha vytvářela úžasnou atmosféru.
Chodci v přístavu. Do přístavního parku totiž kola nesmí.
Prohlédli jsme si loďky a jachty a vyrazili podél pobřeží na zpáteční cestu.

Hlavní část malého přístavu.
Zelený blivajz na hrázi.
Domů jsme dorazili po západu slunce. Celá cesta zabrala 3,5 hodiny (včetně focení a 4 čůracích zastávek) a měřila podle Google Earth asi 11 km.

Západ slunce na zpáteční cestě.
Všechny uvedené fotky a ještě pět bonusových si můžete ve větším vydání prohlédnout na mém albu Picassa. Originály 12 Mpix na požádání rád pošlu.

Žádné komentáře:

Okomentovat