úterý 2. listopadu 2010

Konečně práce

Beru si za velký úspěch, že se mi podařilo přemluvit mého konzultanta, přezdívaného mnou Speedy Gonzales, k práci. Má jaksi ručičky dozadu, na všechno je čááás a proč by se měl držet norem, že? Docela mě to zaráží, protože podle jeho životopisu by to měl být pracant a je navíc z Německa. Ale co už, trochu ho začínám zrychlovat a požaduji od něj i přesnost. Včera jsme po týdnu „práce“ konečně nakalibrovali senzory přístroje. Je to čistá hodina práce... Dneska se nám podařilo připravit dvoje zkušební vzorky. Tím jsou k použití už na pozítří a můžu začít měřit! Nicnedělání by mi až tak nevadilo, kdybych v tu dobu byla doma a ne na půdě školy, kde se jinak nic neděje.

3 komentáře:

  1. Adélko, podle Tvého popisu by se Speedy Gonzáles neuplatnil ani jako hlídač želv, zcela zřejmě by je nedohonil.
    Je možné že i takovýto PhD najde práci?
    Myslím tedy skutečnou práci u firmy která vyžaduje prokazatelné výsledky ?

    OdpovědětVymazat
  2. Podle mě práci najde. Tady ho všichni mají za pracanta. On totiž umí udělat z komára velblouda. Vezme si své nic (moje výsledky), podá to jako nejtěžší věc a ještě k tomu přidá, jak bude práce pokračovat (tedy já).
    Mimochodem, jedny vzorky jsme museli předělat, protože nevyhovovaly našim požadavkům. Takže dneska měřit nemůžu... Na druhou stranu jsou teď opravdu podle normy. Začíná se pomalu, ale jistě učit.

    OdpovědětVymazat
  3. Adélko, neboj se, i Ty se dočkáš uznání za svoji práci.
    Dodnes se všichni učili o Edisonovi i přesto, že jeho ss proud byl v elektrifikaci nepoužitelný a jen díky Nikolovi Teslovi a jeho prosazení st proudu jsme s využitím elektřiny tam kde jsme (i když zrovna nyní je u nás aktuální blackout díky větrníkům v Německu... ) - a on také dlouho byl ve stínu Edisona a mnoho jeho vynálezů si Edison přivlastnil.
    Měj se hezky... a vzpomeň si např. na Marii Sklodowskou:), ona měla jen dvě Nobelovky, Ty máš navíc..prvek který objevila nazvala podle své vlasti POLONiem...a Ty už teď máš POLONskýho...:), jseš na dobrý cestě.

    OdpovědětVymazat