pondělí 1. listopadu 2010

Nicnedělání

Tento víkend jsme převážně strávili doma nicneděláním. Akorát v sobotu jsme byli v Ikea. Spolu s půlkou Dánska. Asi 15 minut jsme prostáli v koloně, která byla z obou příjezdových směrů přibližně stejně dlouhá, a dalších 15 minut jsme hledali místo k zaparkování. Nakonec jsme ho našli úplně na druhém konci parkoviště, u McDrive. V Ikea jsme koupili akorát drobnosti, ale já jsem tam jel hlavně pro krabice do laborky. Budu se tam snažit zavést trochu toho pořádku.

Vedle Ikea je velké hračkářství, kde mají spoustu pěkných hraček. Hračkářství funguje tak trochu i jako zábavní park, protože spoustu věcí je možné si vyzkoušet. Různé poletuchy na dálkové ovládání či plastikové zbraně, které řvou snad víc než ty ostré. V Dánsku je snad jasné, že velkou plochu zabíraly stavebnice Lego, spolu s již sestavenými modely v pěkně nasvícených a naaranžovaných vitrínkách. Lego má teď hodně licencovaných stavebnic, Star Wars, Harry Potter, Toy Story, Prince of Persia a kdoví co ještě. Ať už si o licencování myslíte cokoli, každá blbost je tak nějak roztomilá, pokud se udělá z Lega. Bohužel, místní ceny jsou vyšší než ty české, takže se tady žádné nakupování Lega nevyplatí. To je ovšem pochopitelné, v Dánsku je obecně všechno dražší, DPH je tady 25 % a Lego se stejně vyrábí na Kladně.

V neděli jsme nedělali už vůbec nic, zaplatili jsme nájem a já jsem se paní domácí zeptal, kolik zde stojí pánský holič. Vzadu na hlavě mám ještě několik vlasů, které je dobré čas od času ostříhat. Prý základní pánské ostříhání, pokud je to nějaký obyčejný holič, vyjde asi na 250 DKK. Na Amazonu jsem si tedy objednal obyčejný zastřihovač vlasů za 15 liber, ovšem s velmi dobrými recenzemi. To je mimochodem asi 130 DKK, takže za jednu návštěvu holiče bych měl skoro dva elektrické strojky. Britský Amazon.co.uk posílá do Dánska s dopravou zdarma a ceny jsou na něm o mnoho lidovější než v místních obchodech, přestože je nutné zaplatit nepříjemně vysoké dánské DPH.

Zbytek dne jsme se akorát přetahovali o Kindle a sledovali nějaké seriály. Na výlet pojedeme asi až příští týden. Možná. Nicnedělání má taky něco do sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat