čtvrtek 13. ledna 2011

Ukázali jsme vše!

Můj pucflek Carsten opravdu přišel i poté, co jsem mu vysvětlil, jak těžká je práce, kterou jsem si vymyslel. Dneska ji dodělal podle plánu a vypadá to, že i správně. Takže jsem spokojený. Teď ovšem nemám skoro týden co dělat (to bych teda neměl i kdyby nepřišel). Musím čekat, až bude mít pán z ICP-MS čas. Naše skupina totiž nedisponuje potřebným vybavením, takže je nutné žebrat jinde za příslib spoluautorství na případném vědeckém článku.

A protože nemám moc co psát, tak sem dávám nějaké fotky našeho příbytku, o které nás naši věrní čtenáři žádali. Je na nich vyfocený celý interiér našeho bytečku, proto jsem příspěvek nazval tak, jak jsem ho nazval

Vstupní hala.

Hned po vstupu do naší vily můžete vidět prakticky kompletní interiér (v případě, že jsme všude zapomněli pozavírat dveře). V hale si odkládáme šatstvo do prohlubně ve zdi, kde bývaly dveře.  

Kuchyně.

Vydáme-li se po vstupu do vily vpravo, spočine náš zrak na poměrně prostorné kuchyni. Vlevo u okna (není zobrazeno) je digestoř, trouba a elektrická dvojplotýnka. Pod vařičem je vstup do katakomb, kde skladujeme kanystr s benzínem, nějaké tašky a občas využíváme tento prostor jako vinotéku. Myslím, že jednou jsme tam dokonce měli dvě lahve vína. Většina nádobí patří našim domácím, malou část jsme dokoupili v Ikea.

Obývák.

Od kuchyně je obývák oddělený barovým pultem (nevešel se do záběru) s dvěma barovými stoličkami. Velmi praktické řešení. Vpravo na fotografii je kus stolku, na kterém mám počítač.

Ložnice.

Opustíme-li kuchyňoobývák, můžeme nahlédnout do ložnice, ve které je dvojlůžko, skříň (není v záběru) a troška prostoru navíc (je prakticky celý v záběru). Postel je typu „ode zdi ke zdi“. Na okně je právě roleta, ale stejně už byla tma, takže byste ven prd viděli.

Koupelna – pohled do sprchového kouta.

Koupelna je na dánské poměry opravdu velká. To se pozná tak, že záchod a umyvadlo jsou oddělené od sprchového koutu. Viděli jsme klasickou dánskou koupelnu a má velikost většího českého záchoda. Přičemž v té dánské koupelně je ten záchod taky.

Koupelna – pohled na WC.

Na tomto snímku je druhá část fotografem useknutého umyvadla, záchod a skříňka.

Předsíňochodba – pohled z ložnice.

V nepravděpodobném případě, že bychom chtěli opustit náš příbytek do té zimy, se nám po opuštění ložnice naskytne pohled na dveře vedoucí na hlavní schodiště a dále zadním vchodem ven z domu.

Zrcadlo v koupelně.

Ano, naše koupelna disponuje velikým zrcadlem, takže můžeme pořizovat takovéto fotografie.

Staromódní systém otevírání okna v koupelně.

5 komentářů:

  1. Ve vstupní hale mi nejvíce okouzlil vkusně a prakticky umístěný ručník...:)
    Pokud skladujete v katakombách ( viděl jsem je na vlastní oči) kanystr s benzínem, tak jsem velmi rád, ( pokud si nebudete svítit do něho sirkou) že nejste kuřáci....
    Přesto bych doporučoval zakoupiti minimax....

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, benzín po dvou dnech začal být cítit, což je ale dobré, protože meze smradu je výrazně pod mezí výbušnosti. Přesto jsme raději kanystr přesunuli do koupelny, kde se víc větrá.
    Jeho obsah co nejdříve přesuneme do nádrže auta, ale poté, co jsme v úterý nabrali (na místní poměry) za výhodných v přepočtu 38,70 Kč/L, tak v nádrži není místo.

    OdpovědětVymazat
  3. Jardo, to je vkusně a prakticky umístěná utěrka na nádobí. Měla tam být jen dočasně, ale když jí to tam tak sluší... :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Proč máte v bytě kanystr s benzinem? Protože jste si přivezli levnější český, nebo jako rezervu, kdyby vám ho z auta v noci někdo vycucal? A nebo na nějaký hraní s ohníčkem??

    OdpovědětVymazat
  5. Michale, nejlepší odpověď najdeš v prosincovém článku "Zpět" http://dtulyngby.blogspot.com/2010/12/zpet.html.

    OdpovědětVymazat