pondělí 4. října 2010

První zápis – There And (Before Christmas) Back Again

Tak tohle je úplně první zápis do tohodle vyvoněnýho, sluníčkovýho blogísku…

… ne, že bych teda věděl, co mám psát, ale zkusím to vzít od začátku.
V pátek 1. 10. 2010 jsme vyrazili se značně narvanými kufry ze Strašnic (to je v Praze) směr Gentofte (to je u Kodaně).

Dodržovali jsme dopravní předpisy, zejména pak maximální dovolenou rychlost na německé dálnici. To způsobilo, že, ačkoli vybaveni značnou časovou rezervou, jsme dorazili do Rostocku na trajekt asi 45 minut před odjezdem. To tedy stačilo, ale plánovaný oběd v Rostocku se nekonal. Naopak jsme si dali klobásu na trajektu. Stála přes 4 € :-(

Před trajektem
Trajekty slouží nejen k převozu obyvatel a motorových dopravních prostředků, ale i k nákupu levného alkoholu pro seveřany. Jakmile totiž trajekt vstoupí do mezinárodních vod, ceny alkoholu a voňavek značně klesnou. Přesto jsme si koupili jen plechovku cideru (to je alkoholický mošt) a troje toblerone v akci. Tím jsme se zařadili mezi největší sociály, protože obvyklý nákup na trajektu znamená igelitku tvrdého chlastu a několik palet plechovek piva.

My jsme ale roztoky C2H5OH vybaveni celkem dobře z levných českých e-shopů a letištního duty free (děkuji maminko). Mimochodem, v Dánsku můžete mít v  krvi až 0,5 ‰ alkoholu a legálně řídit.

Celou cestu jsme jeli po E55, která vede až někam na sever. Za celou dobu jsme nepotkali ani jednu "kněžku lásky" a ani jednoho vietnamce s trpaslíky.

Německá i Dánská část E55 jsou ve slušném stavu, ale je přeci jen znát, že to jsou starší silnice, takže skoro na půlce jsou nějaká omezení. Součástí E55 je i trajekt Rostock-Gedser.

Do Gentofte jsme dorazili těsně před 19.00, navázali jsme první kontakt s našimi domácími a ubytovali se. Teda vynosili jsme asi 200 kg nákladu, který zahrnoval i dvě kola.

Časem přibudou i nějaké fotky a možná nějaká úprava designu. Když se mi bude chtít.

Žádné komentáře:

Okomentovat