úterý 5. října 2010

Plusy a mínusy (dělena a krát příště)

Co se mi zatím líbí na mém pracovišti a škole:
  • Na chodbě je volně přístupný sklad kancelářských potřeb. Je to taková nezamčená vitrína, kde si každý může nabrat propisky, lihovky, desky, izolepu atd. dle potřeby.
  • U mnoha věcí (třeba přístrojů nebo počítačů) v laborce je napsané, kdo se o ně stará, takže víte, za kým jít, pokud něco nefunguje.
  • Jídelno-společenská místnost. Jedna místnost je dělaná jako zasedací sál s kuchyňkou (kde je ta zmíněná myčka). Je to místo, které může fungovat jako zasedačka, jídelna, společenská místnost a prostor k vaření (či spíše ohřívání obědů).
  • Prakticky všude je wi-fi. To je fajn.
  • Oběd mi chutnal i dneska. Za 27 kr (90 Kč) to není žádná láce, ale je to kvalitou srovnatelné s obědovým menu ve slušné restauraci. Cenově vzhledem k pití (vodě) zdarma to „ještě jde“.
  • Můj stůl má elektricky nastavitelné nohy. Oni asi fakt neví, co s prachama.

 Co se mi zatím nelíbí na mém pracovišti a škole:
  • Do společenské místnosti to mám daleko. Rychlovarná konvice jinde není. Budu si muset brát termosku. Přece nebudu chodit pětkrát denně sto metrů tam a zpátky!!!
  • Skutečně mě štve naprosto neschopné zahraniční oddělení. Nejen, že se velkou měrou podílelo na našich problémech s ubytováním (na požádání rád vysvětlím), teď zase ztratili naše studentské karty. Udělají nám sice nové, ale už nám je odmítají vydat bez dánského CPR. To je nějaké číslo sociálního pojištění, bez kterého si v Dánsku ani neuprdnete. To dostaneme, až půjdeme do Kodaně požádat o Residence permit a pak v Gentofte můžeme požádat o CPR. Až vyplníme další formulář a opět předložíme další pasové fotky, tak nám třeba dají ty naše studentské karty. Ty jsou mimochodem k ničemu, protože univerzální klíč a přístupovou kartu jsem dostal hned první den.
  • Klonování v praxi: Jelikož Adéle ztratili online registraci ke studiu (již dříve) a nám oběma ztratili studentské karty, jsme teď v systému já dvakrát a Adélka třikrát. Výsledkem je to, že já mám tři různá hesla (jednou jsem si ho na doporučení měnil, ale systém ho zřejmě změnil jen někde) a dva loginy, z nichž každý funguje na jiných částech školního webu. Paní na informačním centru se mě ptala, jestli je „Polonský“ hodně časté jméno. Ne. Není. Jenom nás neustále někdo zadává znovu a znovu do systému, protože je v tom bordel!!! Adéla je tam snad pětkrát.

2 komentáře:

  1. A používáte milimetrový papír?

    OdpovědětVymazat
  2. Michal: Zatím ne. Uvidíme časem. Sere mě jenom zahraniční oddělení, ostatní jsou OK (so far). Vlastně jsem ještě nic nelaboroval, zatím rešeršuju. Třeba jsem si udělal takovou malou ekonomickou úvahu o elektrolýze vody. Jenže jsem ji nechal na papíře ve škole, ale když si vzpomenu, tak si ublognu.

    OdpovědětVymazat