středa 20. října 2010

Residence permit Adelá Peterová

Včera jsem obdržela obálku s hlavičkou Statsforvaltningen Hovedstaden. Pokud si někdo dokázal zapamatovat krátký a výstižný název úřadu, může tušit, co bylo uvnitř. Zajímavé je, že jsem psaní dostala jen já a Kuba ne. Další zajímavostí je fakt, že jsme na úřadě byli ve čtvrtek odpoledne a na razítku pošty je páteční datum. Paní sice říkala, že to pošlou as soon as possible, ale denní vyřízení je fascinující. Ale abych jen nechválila, adresované je to sice na jméno Adéla, ale povolení má nějaká Adelá, tak snad to úřadům nebude vadit. S tímto povolením totiž můžeme jít zažádat o CPR number, tedy naše registrační číslo. Když dostaneme i toto, můžeme si jít vyřídit studentskou ID kartu na DTU, kterou bychom už dávno měli, kdyby nám ji neztratili...

2 komentáře:

  1. Potřebujete vlastně tu studentskou kartu? Vždyť v pohodě fungujete bez ní :D
    Zajímavý je, že na všcht mi pořád funguje isic na vstup, přestože školní mejl a sis už nefungujou. Jsem to vyzkoušel, když jsem si šel do školy pro diplom, rektor se konečně uráčil ho po měsíci podepsat.

    OdpovědětVymazat
  2. Studentskou kartu nepotřebujeme, ale CPR number ano. Díky tomu pak máme bezplatné zdravotnictví, můžeme si zařídit účet v bance, koupit mobilní číslo atd... Tady se bez něj nikde neobejdeš, všude ho po Tobě chtějí.

    OdpovědětVymazat